Nattvandring.nu

Allsvenska klubben nattvandrar i Östersund

Med anledning av de senaste veckornas händelser harÖstersunds Fotbollsklubb beslutat att nattvandra kommande helg. Vår förhoppning är att vi med vår närvaro kan inspirera andra, främst män, att ta sitt ansvar i den uppkomna situationen och göra Östersund snällare och säkrare för alla.

Vi vill starkt ta ställning och säga att det inte är okej att attackera, trakassera eller på annat sätt utföra fysiskt och/eller psykiskt våld mot någon och vi män har ett särskilt ansvar i dessa frågor.

ÖFK:s spelare, ledare och anställda kommer fredag och lördag kommande helg nattvandra i Östersund centrum. De senaste veckornas fruktansvärda händelser, där flera kvinnor i Östersunds centrum blivit överfallna, gör att vi i föreningen vill bidra till att göra samhället tryggare och snällare.

Om många gör lite kan vi göra samhället säkrare och snällare för alla.

- De senaste veckornas våld och hot om våld mot kvinnor i centrala Östersund är oacceptabelt. Alla goda krafter måste gå ihop och omedelbart få ett stopp på detta katastrofbeteende från vissa manliga idioter. Vi hoppas, med vår manifestation och åtgärd att inspirera andra föreningar och andra aktörer att göra något, alla kan vi bidra på något sätt, för detta är inte okej, säger ÖFK:s ordförande Daniel Kindberg.

Nattvandringen genomförs i samarbete med nattvandring.nu.