Nattvandring.nu

Åter från Almedalen

Almedalsveckan är slut och vardagen är åter.
En vecka ligger bakom oss med så mycket intryck, möten, skratt, positiva och glada människor.

Delar av vårt STeam har varit på plats. Några hela veckan, andra har delat på en vecka.
Jag syftar på Nils-Ivar, Anita, Jan-Olof, Hans, Pontus och Daniel. Jag tänker även på Nilla Broström från nattvandrarna Bräcke som hoppade in med mycket kort varsel. Vilket härligt gäng.
Man blir glad när man tänker på dem. Man blir glad när man träffar dem. Och vilken entusiasm. Vilken glädje. Vilken sammanhållning. Vilka underbara människor. Det har varit lycka att få ha med er under veckan.

Det är alltid lite riskabelt att placera ihop människor på en begränsad yta (lägenheten) under en så förhållandevis lång tid som Almedalsveckan. Personer som känner varandra men aldrig har bott ihop på detta sätt. Vi är ju alla olika, har olika rutiner och tycker olika om saker och ting.
Men det är beundransvärt att allt har fungerat. Att det varit ”högt i tak”, man har visat tolerans och respekt men framför allt haft roligt och kul. Det har verkligen varit teambuilding.
Att ni alla tagit av er egen tid, kanske semesterdagar eller arbetstid, för att vara med här – det är otroligt. Det visar att ni bryr er, att ni är engagerade och att ni ger tid.

GE TID – har varit vårt tema under veckan. Att uppmärksamma att vi alla har tid för våra barn och ungdomar. Att tid är något vi har – inte tar.
Temat har varit lyckat och vi kan också konstatera att den ”vattenflaska” vi delat ut var mycket uppskattad. Kanske en påminnelse när alla kommer hem om att nattvandring är viktigt och att vi alla kan ge tid. Under hösten kommer vi fortsätta jobba med temat GE TID runt om i landet.

Vi har mött många människor. Alla imponerade av det ideella engagemang som finns runt om i landet. Många som kanske på sikt vill vara med och nattvandra men kanske även vill bidra till att utveckla vår verksamhet ännu mer, som partner eller samverkanspartner.
Så det finns en del att jobba med när vi väl är hemma igen vilket känns extra roligt.

Tack till våra stiftare E.ON och Skandia. Tack till våra partners Carlsberg och 4CS. Tack för att ni alla tagit hand om oss, stöttat oss och hjälpt till att marknadsföra stiftelsen nattvandring.nu. Dels genom seminarier men också att ni tagit emot oss i era tält och trädgårdar i Visby samt genom utbildning i det nya verktyget Exonaut Observer (4CS) som kommer bli till stor hjälp framöver.
Ett annorlunda och roligt uppdrag vi haft under veckan har varit att i Carlsbergs Alkoholfria Bar, vara med och bjuda på fantastiska alkoholfria svalkande drycker.

Årets alkoholfria ”BASILIKABLOMSTER” var en succé och kan varmt rekommenderas en varm sommardag.
Fyll på glaset med ganska mycket krossad is (1/3)
1 flaska Carlsberg Non Alcoholic
5 cl Fläderblomssaft
4 cl Citronsaft
5 fingerkrossade basilikablad
Rör runt och avnjut med sugrör.

Vi fick också vid årets DJ Battle hjälpa till att dela ut ”Ramlösa Kärlek”, vilket var ett mycket uppskattat inslag.  

Vi har under veckan inte bedrivet nattvandring i traditionell form utan fokus har legat på att under dagtid sprida budskapet – GE TID.

Att få möjligheten att tillsammans med övriga representera stiftelsen nattvandring.nu under Almedalsveckan har varit otroligt stimulerande, roligt, härligt och spännande. 
Känslan jag har är att vi alla hoppas kunna återvända nästa år för att återigen visa upp den fantastiska verksamhet som alla lokala nattvandrargrupper runt om i landet bedriver. Få visa och berätta om hur viktigt det är att man som förälder eller vuxen bryr sig och finns till hands och tar hand om våra barn och ungdomar. Att ett ökat vuxenengagemang för alla barn och ungdomar är viktigt. Få uppmärksamma att tid är något vi har, för det dyrbaraste som finns – våra barn och ungdomar.

STORT TACK TILL ALLA

//Janne Lundholm